Polku23-leiri

Valtakunnallinen Polku23-telttaleiri käynnistyy 4.7. Keuruulla 400 leiriläisen voimin

Lasten ja nuorten keskus järjestää Polku23-telttaleirin Keuruulla 4.–9.7.2023. Valtakunnallinen telttaleiri tuo yhteen perheitä ja varhaisnuoria ympäri Suomea. Leiripaikkana toimii Ison Kirjan alue, jossa 400 leiriläistä pääsevät nauttimaan leiriviikosta kauniin Pohjoisjärven rannalla.

– Polku23-leiri jatkaa uudessa muodossaan pitkää telttaleiriperinnettä ja haluamme myös tällä leirillä tarjota ikimuistoisen kokemuksen jokaiselle leiriläiselle aina vauvasta vaariin, kertoo leirinjohtaja Veijo Kiviluoma.

– Polku23-leiri kutsuu mukaan kaikenlaisia leiriläisiä. Ison Kirjan alueen fasiliteetit mahdollistavat esteettömän kulun alueella ja leiri on sitä kautta saavutettavampi yhä useammalle leiriläiselle, ohjelma- ja turvallisuusvastaava Satu Rathgeber iloitsee.

Leirin järjestävät yhteistyössä Lasten ja nuorten keskus, Suomen ev.lut. kirkko, Lastenkirkko, Suomen Lähetysseura, Kirkon Ulkomaanapu, Changemaker, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Step-opisto, Pekka Laukkarinen Trio, Saarni Sirkus, Kiisi, Taika-Petteri ja Touhutaavi.

Yle saapuu paikan päälle sunnuntaina 9.7.2023 tekemään radiolähetystä leirillä järjestettävästä jumalanpalveluksesta. Jumalanpalvelus nauhoitetaan ja lähetetään sunnuntaina 6.8.2023 klo 10 Yle Radio 1 -kanavalla.

Leiri jakaantuu neljään alaleiriin, jotka ovat kolme varhaisnuorten leiriä ja perheleiri. Leirillä toimii myös musaleiri sekä medialeiri.

Eniten osallistujia on tulossa varhaisnuorten leirille, joka on suunnattu 10–14-vuotiaille. Perheleirillä osallistujat viettävät aikaa yhdessä ja oman perheen kesken. Perheleirin ohjelmaan kuuluu perhemuskareita, ohjelmaa lapsille ja kahvipausseja aikuisille. Kahvipausseilla keskustellaan eri vanhemmuuden teemoista ja jaetaan vanhemmuuden iloja sekä huolenaiheita. Perheleirin yhteydessä toimivalla musaleirillä kaikenikäiset leiriläiset voivat osallistua musisointiin. Medialeirillä osallistujat pääsevät toimimaan Polku23-leirin toimittajina ja kuvaamaan, tekemään juttuja sekä videoita leirin arjesta.

Kuusipäiväinen leiri sisältää monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi ohjattuja työpajoja, toimintahetkiä, askartelua, musisointia, uimista ja saunomista. Leiripäivät päättyvät koko leirin yhteisiin iltaohjelmiin, joissa nautitaan upeista esityksistä ja konserteista. Leirin iltaohjelmasta vastaavat muun muassa Pekka Laukkarinen Trio, Saarni Sirkus, Kiisi ja Taika-Petteri.